Avbytare: Carl Odell, Joel Jakobsson, Felix Harletun, Douglas Christensen och Johan Persson.

André Andersson ut - Carl Odell in 45 min
Ernad Crnojevic ut - Joel Jakobsson in 45 min
Oliver Wilson ut - Felix Harletun in 75 min

MATCHKOMMENTARER
Fjärde raka oavgjorda matchen, den här gången med en man mindre mot Kosova. ÖT Smygehuk är fortsatt obesegrade i årets division 4 och i och med det oavgjorda resultatet har vi nu spelat 21 raka seriematcher utan förlust vilket förmodligen är ett klubbrekord.
ÖT Smygehuk ändrade en hel del i startelvan där Emir Rozajac var tillbaka som mittback, Denis Malovic startade sin första match på innermittfältet och Johan Hellström och Oliver Wilson bytte plats.
Hemmalaget började klart bäst mot tabelljumbon och redan i den 4:e minuten slår Oliver Wilson en inläggsfrispark där Vasko Mitrovic tar luftkampen med målvakten och bollen går till Johan Hellström som skjuter men målvakten räddar. I den 6:e minuten slår Ernad Crnojevic en fin lång boll upp till Oliver Wilson på vänsterkanten och Oliver tar sig förbi sin försvarare och spelar snett bak till Johan Hellström som skjuter direkt men bollen smiter tätt utanför stolpen. I den 9:e minuten ställer ÖT Smygehuk om spelet snabbt igen då Oliver Wilson vinner boll vid mittlinjen och slår en lång boll upp till Vasko Mitrovic som slår ett inlägg mot bortre där Jonathan Bergeling tar ner och slår ett nytt inlägg till Oliver Wilson som skjuter och bollen touchar en försvarare men målvakten lyckas ändå rädda. I den 11:e minuten spelar Kosova in bollen från vänsterkanten och en forward får på en halvträff och Philip Borgström kan rädda markskottet. I den 18:e minuten snor Vasko Mitrovic bollen av en försvarare och vi kommer 2 mot 1 där Vasko passar till Johan Hellström som kommer fri och Johan rundar målvakten men kommer lite ur vinkeln och försvarare hinner ner på mållinjen och Johan skjuter men skottet tar i stolpen. Ytterst nära där. I den 25:e minuten sätter vi oss själva i en knivig situation när Kosova snor bollen av oss vid mittlinjen och slår en boll på djupet där Thom Nilsson jagar anfallaren. Thom och anfallaren springer bredvid varandra och Kosovaspelaren faller väldigt lätt och domaren blåser frispark. Den assisterande domaren påkallar huvuddomarens uppmärksamhet och Thom Nilsson åker på en målchansutvisning. Riktigt tufft läge att spela men en man kort från minut 25. ÖT Smygehuk drar ner Johan Hellström på innermittfältet och låter Vasko Mitrovic spela ensam på topp. I den 37:e minuten har ÖT Smygehuk en inspark och Philip slår upp den över mittlinjen där vi förlorar nickduellen och bollen går fram till samma Kosovaspelare som sprintar mot mål och Philip Borgström rusar ut men Kosovaspelaren lobbskjuter kallt in 0-1. Första halvlek slutar 0-1. I paus tar vi ut ytterbackarna André Andersson och Ernad Crnojevic och sätter in Joel Jakobsson och Carl Odell i en offensiv satsning där vi nu spelar 3-4-2. ÖT rivstartar även den andra halvleken trots en man kort. I den 46:e minuten släpper Denis Malovic bollen mellan två försvarare och Oliver Wilson kan slå ett inlägg mot Carl Odell som hårt trängd nickar över. I den 49:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark 10 meter in på Kosovas planhalva. Denis Malovic slår en väl avvägd inläggsfrispark där Vasko Mitrovic når högst och nickar in 1-1 via ribban. ÖT spelarna skyndar sig fram och hämtar bollen för att göra klart för en ny avspark. Detta var Vaskos 6:e seriemål i år. I den 51:a minuten driver Vasko Mitrovic in från vänsterkanten i ett 3 mot 2 läge där Oliver Wilson är fri framför mål men Vasko får bollen för långt ifrån sig och chansen rinner ut i sanden. I den 57:e minuten spelar Jonathan Bergeling in bollen från högerkanten till Vasko Mitrovic som kommer fri och rundar målvakten men precis i skottögonblicket kommer en Kosovaspelare med en perfekt tajmad glidtackling och får ut bollen till hörna. I den 65:e minuten driver Denis Malovic igång ett anfall där han spelar upp till Vasko Mitrovic som tar sig fram och från 16 meterslinjen drar iväg ett skott som målvakten tippar till hörna. I den 75:e minuten går Oliver Wilson ut och in kommer Felix Harletun. I den 85:e minuten slår Denis Malovic en frispark från mittlinjen där Emir Rozajac lobbnickar tätt över ribban. Matchen slutar 1-1 där vi kämpade stenhårt och visade fin lagmoral med en man mindre och ändå gick för segern.
I nästa match väntar FC Trelleborg på lördagen den 21:a maj klockan 14:00 på Ymorvallen.